Тайнствата на увереността

Тайната на това, да бъдеш уверен в себе си

“Какво бихте постигнали, ако знаехте, че няма да се провалите?“ – един въпрос , чийто автор е Елинор Рузвелт, съпруга на 32-рия, президент на САЩ –Франклин Делано Рузвелт, на който се търси отговор и до днес.

Според психолозите увереността се придобива и е заучено поведение.

Тайното разграничение между тези, които успяват и тези, които се провалят, е самоувереността.

Днес петима успешни предприемачи „изплюха камъчето“, издавайки тайните на увереността ,а в следващите редове ще ги узнаете и Вие!

 

„Знай си цената, но не се продавай!“ – пътеводно мото на 26-годишната Миша Каура , дизайнер на луксозни модни аксесоари .
Според Миша увереността е – „Да стоиш изправен , да гледаш хората в очите и да се ръкостискаш здраво !“  Така поддържаш имидж на победител, а това помогнало на Миша да достигне абсолютния връх в професията си !

“Довеждай нещата докрай!“ – мотото на Дейв Боудън, автор на бестселър в Амазон. Той смята, че : „Най-добрият начин да сте уверени на работното място е да имате абсолютен контрол над своите задачи и резултати.“ , а това Ви кара да се чувствате компетентни , уверени и овладяни.

“Облечете се като победител ! „ – според Стив Причард това засилва доверието , а за да изглеждаш добре , то трябва и да се чувстваш така . Според поддръжника на дрес кода в големите компании той е израз на професионализъм ,а не прищявка на повърхностни служители .

„Не търси одобрение ! „ –Саид Ирфан Аджмал (Syed Irfan Ajman)
Не търсете одобрение на околните- съветва серийният предприемач Саид Ирфан Аджмал ,който може да се похвали със 100 % успех в изграждането на самофинансиращи се успешни малки бизнеси, твърди ,че е бил много мотивиран от външни обстоятелства.
„В продължение на години – през юношеството , жадувах за одобрението на околните . Във времето все вършех работа ,която не харесвах. Казваха ми ,че предприемачеството не е разумен избор . Това , което научих в собствената си борба е , че не можеш да очакваш околните да знаят какво е подходящо за теб ! „
„Не търси решение на собствените си проблеми в чуждото мнение !“.  

За да бъдете успешен собственик на бизнес в днешния забързан свят, талантът,присъствието в академичните среди и квалификацията са кройно недостатъчни. Преди всичко, да бъдеш уверен в работата си е от решаващо значение за успеха в кариерата. Да си уверен на работното място, ти позволява да бъдеш проактивен, настойчив и съсредоточен при всякакви условия. Наличието на истинска, не продиктувана увереност не само ви позволява да имате положително въздействие върху работния процес, а и да правите избори- съобразени и с личния живот.

Уверените бизнес собственици са готови да влагат време и енергия, за да се обучават на маркетинг и лидерски умения, ефективни практики за слушане и изграждане на собствена лична марка ,а и такива за развиване присъствието на изпълнителни служители, така че да бъдат възприемани като личности,които не се страхуват да демонстрират изявените си настойчивост и креативност.

Те са безстрашни и имат повишено чувство за самосъзнание, така че познават собствените си несъвършенства и недостатъци ,а наред с това са готови да направят необходимите промени , за да се отличат в своята бизнес ниша.

Уверените собственици на бизнес знаят, че за да се справят успешно с клиентите си, да планират безупречни стратегии, да останат верни на фирмената политика и да вземат влиятелни решения, то те трябва да излъчват увереност. Това помага за насърчаване на хората да им се доверяват, а с това те ще ценят мнението им и разчитат на тяхната преценка.

 Уверените лидери знаят, че наемането на „бизнес коуч” може да им помогне да надградят своята увереност. „Коучингът” може да ги предизвика да „видят” бизнеса си и да го стимулират с нова,по-амбициозна визия, а тя е комбинация от въображение и действие.

Допълнителни  съвети – тайната на успеха:

Поискайте обратна връзка от ръководството в области, в които можете да се подобрите и мнение където се справяте добре. Похвалата и информацията за подобрението могат само да ви помогнат . Можете  да поискате обратна връзка и от вашите колеги; всъщност, ако има старши служител, когото уважавате и на когото се възхищавате, помолете го да ви наставлява. Може да развиете допълнителна увереност във вашето представяне, като просто знаете, че сте под ръководството на някой, към когото имате изключително професионално уважение.

Още бонус съвети:

Обмислете тези няколко съвета, за да увеличите увереността, що се отнася до изпълнението на дейността. Потърсете повече възможности за обучение, за да постигнете успех в кариерата или професията си. Възползвайте се от всички възможности за непрекъснато развитие и никога не се страхувайте да задавате въпроси, особено на висшия персонал. Колкото по-удобно се чувствате в способността си да вършите работата си, толкова повече се подобрява увереността ви.

Ползи:

Самоувереният служител може да постигне дори повече, отколкото е мислил. Той може да се почувства по-удобно да работи с други хора и да използва уменията си, като поема нови предизвикателства и проекти, което  да доведе до положително внимание от страна на фирмените управници.

Значение:

Според лайфкоучът Ребека Фенсъм, да си по-уверен в професионалния си живот е ключът към изграждането на успешна кариера- тъй като сте по-склонни да се учите, да поемате рискове и да правите всичко необходимо за постигане на ключови цели. Това е предпоставка да продължите професионалното си израстване. Освен това, когато се чувствате в свои води в това, което правите,то сте склонни да се стараете да постигнете повече.

Заключителни мисли:

 Самоувереността няма да дойде за една нощ! Работейки усилено за изграждането на устойчив личен бранд, вашата вяра и самочувствие ще се облагодетелстват с масивен подем. Ако сте боравили и следвали гореизброените съвети, но продължавате да се борите на работното си място, може да се наложи да промените работната си среда с такава, която насърчава личния растеж и кариерен напредък,а тайните на увереността са универсални – не зависят от пол, възраст и културна принадлежност. 

С този текст се докоснахте до част от тайнствата,които водят до успешна реализация,а съвместната ни работа ще Ви увери в ефективността им.     

Надявам се, че и този път ти научи нещо ново и аз успях да ти помогна по някакъв начин, защото моето желание, както винаги е вие да станете професионалисти в мрежовият маркетинг, тъй  като е доказано, че нашият бизнес предоставя възможност за един по добър живот на обикновения човек, като нас самите.

Чао и до следващият път!


ВАШЕТО МНЕНИЕ ПО ВЪПРОСА

РАБОТИ С МЕН

Моята цел не е просто да те запиша в бизнеса, а да те доведа до реални резултати!