МЛМ- Блестяща възможност или червен флаг за мъртво вълнение

  Внимавай къде стъпваш! 


     Има ли опасност
да извършите някоя от 7-те пагубни за МЛМ бизнеса грешки? Предимствата на мрежовия маркетинг са примамливи: разпореждате се сами, избягвате трафика в час пик като работите от дома и дори разполагате с остатъчен доход, който се натрупва независимо дали работите, забавлявате се или спите. За разлика от традиционните франчайзинг възможности , които могат да изискват от 35 000 до 100 000 долара начален капитал,то в мрежовия маркетинг (наричан също многостепенен) ще откриете възможности на стойност под 100 долара. Структурата на МЛМ бизнеса Ви позволява да започнете работа, докато паралелно работите друга. Това е възможност да превърнете едно начинание в основен доход на пълен работен ден.
 

  Подводни камъни в МЛМ бизнеса

  

 Но както при всяка възможност за инвестиция, не всички оферти са точни попадения за MЛM . Зад всеки постигнал успех в мрежовия маркетинг стоят няколко души, които се отказват от бизнеса си още след първите няколко месеца. Какви са клопките, с които трябва да сте наясно, преди да се захванете и как да се защитите? Във връзка с вашето финансово бъдеще и бизнес доверие е важно да вземете информирано решение.  

 

  Запознайте се със седемте най-често срещани грешки, които правят бъдещите ,,дистрибутори” на МЛМ и как най-умело да ги избегнете.   Най-коварните измами, подобни на МЛМ са финансовите пирамиди. Те имитират законните мрежови
операции, като компенсират дистрибуторите на многостепенна структура, чрез предоставяне на стимул за продажба на бизнес перспективи. Основната разлика е, че пирамидите се фокусират предимно
върху набирането на търговци, а не върху продажбата на продукти или услуги.Оказва се, че в много случаи няма реален продукт или услуга за продажба. 

  „В пирамидалните схеми акцентът не пада върху движението на продукт или услуга за широката публика.“, обяснява Джефри Бабенер (Jeffrey Babener), партньор в адвокатска кантора Babener & Associates , Портланд, Орегон. Той е представител на много MLM компании в САЩ и чужбина. Бабенер разкрива „задкулисните игрички“,които насърчават хората да пропиляват големи суми ,а с това да привличат нови,които да правят същото за тях. Фокусът пада върху движението на пари чрез своеобразен „лов на глави“.

  Как да засечете измама? -Напишете си домашното!
  Направете справка за компанията, която подозирате. Свържете се с местното бюро по труда (или посетете уебсайта) за доклад за надеждност на компанията. Съответните органи ще разполага с информация за всички жалби, подадени по адрес на компанията;

 
  Да забогатееш за една нощ с MЛM? 
 

  Всички сме чували истории за възможнстите на мрежовия маркетинг,които тласкат хората от ръба на фалита до шестцифрени суми в рамките на месец.
  Ако очаквате да направите същото, предупреждава Бабенер (Babener) – може да се настроите за разочарование. „Вероятно по-малко от 1 процент от хората, които се присъединяват към MЛM компания, ще спечелят големи суми“, казва Бабенер. “МЛМ не се отличава от никое друго начинание.”
  Това, което се случва често с новите дистрибутори, е следното : Вие се присъединявате към компания, очаквайки да изкарате 20,000 на
месец след период от шест месеца, с малко усилия, защото това е, което чувате суперзвездите да казват. Това твърдят, че са сторили известните дори когато дават своите препоръки на търговски митинги. Но след няколко месеца в бизнеса, риалитито започва: Вие сте все още далеч от преодоляването на месечната бариера за доход ! Отказвайки се от ежедневната си и сигурна работа в самото начало- също сте обречени на провал.


  Но какъв би бил най-лошият възможен ход?


  Oтказали сте се от работата си ,а нетърпението Ви подтиква да бележите амбицията си като ,,кауза пердута“ и да се откажете от идеята. Сгъвате палатката на МЛМ-целите си и ги отписвате като възможност и лоша инвестиция. Проблемът тук не са непременно недостатъците на компанията за мрежов маркетинг-дори да има такива, а това ,че сте се отказали твърде скоро.Успехът в МЛМ, както във всеки вид бизнес, отнема време.
  Бабенер (Babener) апелира: „Предприемачите трябва да гледат на мрежовия маркетинг точно както биха гледали на притежанието на акции на фондовия пазар.“ Мотото на правилната политика е : В мрежовия маркетинг печалбите следват алгоритъма на фондовите печалби. Накратко,печелите след дългосрочно участие и посвещение.

 

   Използвайте „гребена на вълната “ разумно! 

 

  Точният момент е ментален , но много опасен капан за дори най-дисциплинирания човек. Докато стоите апатично на среща касаеща продажбите, заслепени от презентации на обикновени хора, които са превърнали в голям бизнес начинанието си няма да помогнете на на собственото си финансово бъдеще. Активното участие е единственият верен ход!

  Не би ли било хубаво да нокаутирам дългът по кредитната си карта с един удар? Представяте си!
  Нови коли, хубави домове, възможността да се освободя от ежедневната си работа. Как мога да постигна това ?
  Чувствате прилив на адреналин и чувство за неотложност ,които се зараждат у вас , а през това време човекът, който ви доведе на „мотивационната лекция“ обяснява плана за действие? -СПРЕТЕ СЕ и мислете трезво!

  Както при всяко решение за инвестиция, трябва да отделите време и да оцените възможностите на мрежовия маркетинг. Потърсете обективна обратна връзка , а целта на настоящата статията е именно тази. 
  Дори възможността да е подходяща за Вас, то съветите,които намирате тук ще са Ви неминуемо от полза.  


  Изборът на грешен продук
т и ролята му на „ сеизмична зона “.


  
Както при всеки вид продажби, успехът Ви като МЛМ дистрибутор зависи от Вашата вяра в продукта или услугата на компанията.

  Майкъл Шефилд, съосновател и председател на MLMIA и президент на Shef-field Resource Network, консултантска фирма за МЛМ в Темп, Аризона пита: „Защо да се присъединя към компания, която продава продукти за отслабване, ако аз самият не го правя ? Честно казано, това е просто парична сделка. Но когато хората, които трябва да отслабнат го постигат в резултат на приема на продукта, те имат доказателство, което да споделят с другите. Успехът е много значителен, защото самите те са подходяща аудитория за продукта. ”  

 
Присъединяването към стартъп – нож с две остриета!


  Не всички възможности за стартиращ МЛМ са лоши инвестиции. Някои предприемачи правят „от нищо нещо“ , като се внедряват в приземния етаж на млада, обещаваща компания. Но ако сте нов в индустрията на мрежовия маркетинг, не поемайте необмислен риск! Много МЛМ се оказват „вън от играта“само месеци след стартирането си.
 „Благоразумният човек трябва да почерпи опит от около година-дори повече“, съветва Бабенер. Това не означава, че някои хора няма да се справят много добре със стартиращата компания, но остава под въпрос дали ще съумеят да задържат позициите си. Не залагайте на търговията със стоки, освен ако не сте убедени в това,което правите.

 

  Неправилната преценка при избора на бъдещ маркетинг дистрибутор– КАУЗА ПЕРДУТА за бизнеса.


  
Изборът на наставник е като залагане на карти! За разлика от стандартното схващане за бизнес , при МЛМ бизнеса всичко е наопаки. Не Вие работите за спонсора, а той работи за Вас – за да ви помогне да постигнете успех в точно този бизнес модел. Каква е опасността да се ангажирате с некомпетентен спонсор? – Огромна!
   Вие пропускате последователния коучинг и тренировките лице в лице , чрез които трябва да успеете в многостепенния маркетинг. Ако (спонсорът) не знае как да бъде успешен в бизнеса, то тогава трябва да започнете работа отдалече и постепенно. Така ще привлечете хора, които да Ви помогнат да развиете бизнеса си . Но какво, ако нямат време да помогнат? Стартирайки с ,,опипване на почвата“ ще елиминирате множество непредвидени обстоятелства ,които водят до провал. 
Изборът на МЛМ дистрибутор може да се окаже разликата между огромен успех и предначертан провал.

    Неглижирането на теорията Ви пречи да прецените дали MЛM е подходящ за Вас!
  Много хора постъпват в MЛM компания, защото са привлечени от високия стандарт или перспективата да печелят пари от дома. Недостатъчната информация , неинформираността и ,,ненаписани домашно “ ,които водят до необратим провал подтикват хората да оронват престижа на този бизнес ,когато вината е изцяло тяхна.

  Бъдете отговорни и информирани ,а това Ви ще донесе успех!  

 

Надявам се, че и този път ти научи нещо ново и аз успях да ти помогна по някакъв начин, защото моето желание, както винаги е вие да станете професионалисти в мрежовият маркетинг, тъй  като е доказано, че нашият бизнес предоставя възможност за един по добър живот на обикновения човек, като нас самите.

Чао и до следващият път!


ВАШЕТО МНЕНИЕ ПО ВЪПРОСА

РАБОТИ С МЕН

Моята цел не е просто да те запиша в бизнеса, а да те доведа до реални резултати!