5 начина да увеличите дохода си през 2020

5 начина да увеличите дохода си през 2020

2020 година дава повече от чудесни  начини да печелим пари, особено ако сме от по-предприемчивите хора.

В същото време грипната епидемия остави мнозина без работа и без средства, затваряйки ги по домовете и принуждавайки ги да търсят алтернативни методи за печалба и прехрана.

Тук ще ви представим ТОП 5 на начините да печелим пари през 2020 година онлайн от дома си.

Интернет отвори големи врати пред предприемачите, даде им достъп до нови огромни пазари и ги накара да проявят хъс, нюх и находчивост, за да изпъкват сред конкуренцията в глобален мащаб.

Да продаваме онлайн стана евтино, лесно и бързо средство за постигането на целите ни, плюс това почти не се изискват бюджет, персонал, офис или складова база примерно.

За да стартирате бизнес от дома, просто следвайте този кратък списък от няколко стъпки и ще успеете.

Открийте силата на маркетинга

Мрежовият маркетинг в последните години все повече набира сила и привлича все повече предприемачи от цял свят, които искат да работят за себе си, да постегнат успех и да печелят повече.

Тази система се оказва най-удобната и най-доходоносната с многото възможности, които дава за реализация и развитие.

Самият мрежовият маркетинг е силно развита методика за обмяната на  информация между хората, благодарение на което съответния продукт стига бързо, лесно и удобно от производител до потребител.

При този бизнес метод предприемачът печели бонуси, докато други хора тестват даден продукт, който сте им препоръчали.

За да разработите собствената си ниша в областта на мрежовия маркетинг      , вие трябва да създадете своя мрежа и да се запознаете в детайли с всички продукти на компанията, с която сте избрали да работите.

Едва след това вие може да ги презентирате сред собствената си мрежа, сред колеги, роднини, близки, познати, съседи и приятели.

Така, колкото са повече тези, които си купят от вашите продукти, толкова повече ще печелите.

Освен всичко друго, с развитието на интернет, пред мрежовия маркетинг се откриха още много възможности, контакти и пазари и вече можем да достигаме до повече хора, а не само чрез личния контакт.

За мнозина, които се занимават с мрежови маркетинг вече отдавна е ясно, че той е не само чудесно средство за добра печалба – без офис и регламентирано работно време, а и нещо интересно и забавно, което разширява социалния ви кръг и едновременно ви дава още по-добри възможности за успех в живота и за повишаване на жизнения стандарт.

Този бизнес може да се прави, докато си пиете кафето с приятели, докато се веселите в голяма компания, докато просто си седите у дома и приемате гости. Вашата работа във всички тези случаи е просто да комуникирате на високо ниво и да представите услугите или продуктите, които представяте по възможно най-изчерпателния и добър начин.

Ако има работа, която в същото време е и удоволствие, то това е именно мрежовия маркетинг. Чрез него ще работите по-малко, ще имате повече свободно време и в същия момент ще генерирате по-високи печалби, подобрявайки качеството си на живот.

Създайте свой онлайн магазин

Онлайн магазинът също е един добър начин да продавате повече и да печелите повече от дома си.

Продажбата на физически продукти онлайн се развива с бързи темпове и привлича все повече търговци и клиенти.

И тук нямате нужда от особено голям начален бюджет, нито от персонал, офис и складови площи, чиито сметки за наем, ток, вода, интернет и телефон ще трябвате да плащате всеки месец.

Все популярен става и т.нар. Dropshipping, при който продавача – тоест вие, изпълнява поръчката на клиента, без да има нужда да съхранява, обработва или държи на склад даден физически продукт. При този метод вие просто публикувате в онлайн магазина продуктите на даден производител или търговец, клиентите си ги поръчват чрез вас и прави плащането, вие предавате тази поръчка на доставчиците и те я препращят направо към клиента.

Проучете предварително пазара, цените, пряката ви конкуренция и таргет групата си, търсенето и предлагането и стартирайте бизнеса си онлайн от дома.

С добре съставен маркетингов план и умело рекламиране в интернет, вие ще си гарантирате по-добри печалби от самото начало.

Използвайте силата на социалните мрежи, както и силните им маркетингови възможности, за да стигнете по повече клиенти, създайте си страници в тях и влезте в групите, които отговарят на целите ви.

Добре е да се знае, че най-успешните от каналите за новите продукти, се намират във Facebook или пък Pinterest, докато услугите са водещата сфера на канал като LinkedIn.

Продажбата онлайн на дигитални продукти е свързана с развитието на новите технологии и също няма как да не набира постоянно скорост.

Добър начин за печелене на пари от вкъщи е и чрез продаване на дигитални продукти онлайн.

Онлайн може да продавате всеки цифров продукт каквито са например  образователните продукти от рода на като книгите и образователните курсове, достъпът до ексклузивните дигитални продукти, продажбата на музика и почти всеки един род изкуство чрез видео, аудио или снимка, продажбата на софтуерни продукти.

Продажбата на услуги онлайн печели също нови позиции напоследък. Това може да са услуги по уеб и графичен дизайн, писането на текстове, редактирането на статии, изработката на сайт и онлайн магазин, услугата на дигиталния асистент и т.н.

Винаги се старайте да имате перфектна обратна връзка с клиентите относно продукта или услугата, които предлагате.

Правете постоянно маркетингови проучвания и проучвания за нагласата на аудиторията.

Има и различни платформи, специализирани в груповото финансиране, от чийто опит може да се възползвате, примерно тези на Fundable, Indiegogo, Kickstarter или пък Rockethub.

Създайте своя уеб сайт/блог.

Създаването на един успешен уеб сайт не е приоритет само на големите компании, но и на всяка малка фирма, която държи на развитието и успеха си.

Защо и вашата да няма такъв?

Няма значение дали продавате тапети, предлагате бояджийски или счетоводни услуги или се занимавате с изкуство или туризъм.

Вашият уеб сайт е лицето на вашия бизнес пред света, вашата визитка, начинът да се сдобиете с нови клиенти, да представите атрактивно фирмата си, услугите и стоките, които продавате, да достигнете до повече хора навсякъде.

Изработете си сайта едновременно атрактивен и привличащ вниманието на клиента, партньора или колегата, като в същото време подсигурете лесната му навигация и максимално опростен дизайн, който да не затруднява потребителя – ваш потенциален клиент.

Не ви трябва висок бюджет за изработката на сайт и спокойно може да го направите от дома си, гарантирайки с тряйно присъствие онлайн в интернет, както и възможност за добри печалби.

Платформата WordPress например е добър избор, защото е безплатна, лесна за работа, удобна и достъпна.

Към сайта си може да разработите и собствен блог, който е може би най-ефективната от безплатните маркетинговите стратегии, която ще ви помогне в развитието на бизнеса.

Водене на блог/влог

Вие разбира се можете да водите блог съм собствения си сайт, но може да печелите добре онлайн и като гост блогър в други сайтове, онлайн магазини и блогове.

Писането на публикации и създаването на уникално съдържание е често търсена услуга и вие спокойно може да я развивате от дома си.

Ако в същото време имате собствен уеб сайт или блог, вашите публикации в други сайтове ще създават дигитална следа към тях, да привличате нови читатели – респективно потребители и клиенти и да увеличите аудиторията си, пишейки.

Един добре разработен блог е в състояние да събере стотици хиляди посетители, които са и потенциални клиенти и само от вас зависи да монетизирате качествено тази добра възможност.

Мнозина производители на ръчна бижутерия, изкуство или занаяти, както и счетоводители, писатели, художници и дори музиканти днес използват личните си блогове, за да рекламират и продават своите продукти или услуги и да достигат до все повече хора.

В същото време мнозинството доказани онлайн търговци от рода на Amazon или Direct Track са разработили силни програми в областта на партньорския маркетинг, от които може да се възползвате винаги.

В тази категория спокойно можем да поставим и /вече/ професионалните копирайтъри на свободна практика, които успешно конкурират големите фирми в тази област и пишат специализирани текстове за клиента от дома си.

Аналогичен случай на блогърите, са т.нар. влогъри, но те работят с видео съдържание, а не с текстово и от ден на ден стават все по-популярни.

Качвайки своите клипове в YouTube вие спокойно може да печелите от фотьойла у дома си, като за целта ви трябва единствено малко видео и компютърна техника, както и интересни теми, които да зарибят потребителите, така че да ви последват.

Пак в тази платформа може да печелите добри пари, гледайки клипове и реализирайки видео-ревюта от всички сфери на живота – от книги, филми и техника, до автомобили, компютърни игри и кулинария.

Спечелете с Facebook и Twitter


Търговията е силен фактор в днешните социалните мрежи, предимно Facebook или Twitter.

Потребителите ежедневно генерират разнообразни специализирани страници, през които може да се купи и продаде анлайн буквално всичко – от дрехите и обувките, през домашните любимци и спортните потреби, до обзавеждането, черната и бялата техника, мобилни телефони, дори цели яхти…

Ако имате много последователи в личния си профил или развивате собствена страница в тези социални медии, вие вече сте поставили основата на печеливш бизнес модел, който може да разработвате изцяло в домашни условия с помощта на услугите на куриерските фирми.

Надявам се, че и този път ти научи нещо ново и аз успях да ти помогна по някакъв начин, защото моето желание, както винаги е вие да станете професионалисти в мрежовият маркетинг, тъй  като е доказано, че нашият бизнес предоставя възможност за един по добър живот на обикновения човек, като нас самите.

Чао и до следващият път!


ВАШЕТО МНЕНИЕ ПО ВЪПРОСА

РАБОТИ С МЕН

Моята цел не е просто да те запиша в бизнеса, а да те доведа до реални резултати!