Учи се по бързо, за да започнеш да печелиш по бързо

За да печелиш повече, трябва да се превърнеш в нещо повече

 

Всеки от нас се стреми да преуспее в живота. Да печели повече. Да разшири бизнеса си. Да стигне до нови клиенти и пазари и да повиши своите печалби и благосъстоянието си.

За да преуспееш обаче в мрежовия маркетинг, както и във всеки друг бизнес, трябва да се развиваш постоянно, да работиш над личностното си развитие, да научаваш постоянно нови неща и да развиваш нови умения.

С една дума – за да печелиш повече, трябва да се превърнеш в нещо повече!

Само така човек може да постигне наистина гарантирано финансово спокойствие, качествен начин на живот и просперитет.

Колкото повече работим над себе си, над знанията и уменията си, толкова по-големи шансове имаме да постигнем финансова независимост и добър стандарт, на който могат да ни завидят всички.

Предприемачът в мрежовия маркетинг задължително трябва да наблегне над образованието си, обучението си, практиката.

Само така количествените натрупвания наистина могат да доведат до качествени изменения при нас, ако си позволим да перифразираме една стара крилата фраза.

По пътя си нагоре, ние трябва да инвестираме в себе си, в обучителни курсове и тренинги, в учене от най-успелите в областта на мрежовия маркетинг, в четенето и наблюденията, в комуникацията с хора и общуването с колегите.

Без съмнение в кариерата ни настъпва оня момент, в който трябва сами да си зададем въпроса – къде се намирам аз в този момент? Докъде съм стигнал и какво още желая да постигна в живота си?

Отговорите на този въпрос трябва да си дадем сами и целеустремено да гоним целите си, за да постигнем един по-успешен, качествен и пълноценен живот, за да печелим повече и да сме удоволетворени от постиженията и работата си.

Личностното развитие стои в основата на това да успеем да се превърнем в нещо повече, да се качим на по-висше ниво, да се развием и да преуспеем в това, с което се занимаваме.

Личностното развитие далеч не е краткосрочна цел, а дългосрочна стратегия, като процесът е безкраен и ние го развиваме през целия си жизнен път и през цялата си кариера.

Това става изцяло с помощта на знанията и уменията, които усвояваме по пътя си, а крайната цел е да променим своя живот към нещо по-качествено и добро, излизайки от своята зона на комфорт и стремейки се към върха.

Успехът, добрият живот, високите печалби, парите – всички те са свързани с нашия начин на мислене, с амбициите и възможностите ни, които ние усъвършенстваме сами ежедневно и ежечасно.

Немският предприемач, лектор и финансов консултант Бодо Шефер казва: „Който иска да спечели повече, той трябва да има дълъг списък с проблеми.  

Преодолявайки по пътя си тези проблеми, самоусъвършенствайки се в движение, превръщайки се наистина в нещо повече, ти вече се намираш на правилния път и е въпрос на време да преуспееш. Защото парите не са просто пари, те ти дават свобода и те правят различен.

За тази цел трябва да се превърнете в истински експерти в своята област, да се развивате непрестанно и да се стремите към още по-добри резултати независимо от всичко.

 

Защо е толкова важно да се обучаваме на нови знания и да придобиваме нови умения

 

Днес ние притежаваме неограничен достъп до информация, както в реалния живот, така и онлайн, и трябва да я използваме разумно в практиката си. Всеки ден се случва по нещо ново, а технологиите правят тези новости достъпни за всеки, така че трябва да се възползваме от тях.

Без да се обучаваме ежедневно на нови знания и без да придобиваме постоянно нови умения, ние скоро ще станем конкурентноспособни и ще изпаднем от надпреварата.

Да инвестираш в нови знания и умения винаги е било добър ход, който скоро дава плодове и ни прави още по-силни.

„Инвестициите в знания винаги дават най-голяма печалба“, казва и  американският политик, учен и общественик Бенджамин Франклин.

Затова и всички ние се стремим да научим всичко онова, което касае нашия бранш и да го приложим в работата си възможно най-ефективно.

В МЛМ предприемачеството в това отношение незаменима помощ ни оказва самата мрежа, чиято структура градим самите ние.

Връзката „лице в лице“, прекият контакт, обмяната на мисли, идеи и стратегии – всичко това е безценно за нашето обучение и личностно развитие.

Комуникацията с други хора, която в МЛМ бизнеса е ежедневие, дава своите плодове. Чрез нея налагате името, бранда и фирмата си. Чрез нея намирате нови партньори и клиенти. Чрез нея се развивате непрестанно.

Затова и в тези разговори, умелият предприемач ще открие това, от което имат нужда потребителите, ще го насочи кои са правилните, услуги или продукти, които да развие, ще засили клиентския поток и ще открие нови партньорства в бизнеса си.

За да увеличим печалбите си, не е нужда да преоткриваме топлата вода, а да потърсим съвет и да черпим челен опит от преуспелите, от успешните, от тези на върха, към който и ние се стремим.

Така пестим време, нерви, енергия и средства, чрез които да стигнем със собствени сили до вече утвърдени практики и всеизвестни истини, които иначе са важни за нас и израстването ни.

В същото време трябва да знаем, че не е добре да се разпиляваме в работата си и да вършим множество неща наведнъж, да се товарим с куп задачи и да пилеем силите си напразно. Всичко това само ще навреди на нашето развитие, на работата ни и на крайния ни успех.

Добре е да запомним и че – макар и да сме натрупали много знания и умения – без практика те не струват нищо. Затова трябва да заложим на постоянството, търпението и усилената работа всеки ден, за да оптимизираме процесите, да се усъвършестваме в практиката и да продължим да вървим напред и нагоре. Трябва да упражняваме всяко свое умение дотогава, докато не го превърнем в нещо обичайно, в рутина, която вършим без усилие.

Не се страхувайте при това и да потърсите мнението на други хора. Вслушвайте се в добрите съвети и градивната критика и пренебрегвайте негативизма.

Никога не се отказвайте насред пътя, защото до момента сте инвестирали толкова много в себе си, в придобиването на нови знания и умения ,в своето самоусъвършенстване, че ще е грехота да захвърлите всичко само на крачка от успеха и да започнете всичко от начало.

 

Колкото по-бързо се учиш, толкова по-бързо ще започнеш да печелиш

 

„Не е важно това, което знаеш! Важно е това, което правиш“, казва коучинг лекторът и треньор на преуспели предприемачи Тони Робинс.

Това, разбира се, е така, но и не съвсем така.

Много е важно да знаеш точните неща и постоянно да се учиш и колкото по-бързо правиш това, толкова по-бързо ще започнеш да печелиш и наистина да започнеш на практика да реализираш знанията и уменията си, за да генерираш печалби, както настоява Робинс.

И никога при това не бива да забравяш, че ако искаш да постигнеш финансов просперитет, най-важният фактор е да трупаш все повече от новите знания и умения, при това бързо, за да успееш в бизнеса и живота.

Практиката от последните десетилетия убедително е доказала, че най-удобен и доходоносен начин за това е в областта на предприемачеството в мрежовия маркетинг.

Сам по себе си този бизнес така или иначе представлява начин за обмена на знания, информация и стратегии между различни хора, които водят продуктите и услугите от производител до потребител, и в крайна сметка гарантират вашия успех.

МЛМ е бизнес, който е добър за финансовото ви състояние, а в същото време ви дава много свобода и подобрява качеството на живота ви.

Колкото сте по-подготвен за развитието им, колкото по-бързо се учите и усвоявате нови знания и умения, толкова ще е по-успешен вашия бизнес модел и толкова по-големи печалби ще генерирате, при това при минимум усилия и при висок процент на успеваемост.

Ако сте добре подготвени, амбициозни и обучени, всичко това в един момент ще ви позволи да превърнете своя бизнес в удоволствие, което на всичкото отгоре ще ви носи пари.

За целта само трябва постоянно да генерирате полезни и интересни знания и умения, които да са ви полезни в работата в дългосрочен план и които ще ви помогнат да генерирате високи доходи и за в бъдеще.

Самодисциплината, любознателността и упоритостта само ще ви помогнат по този път, който трябва да извървите, за да се издигнете кариерно и финансово и да подсигурите бъдещите си успехи в максимална степен.

Развитие на предприемачески умения и личностното развитие вървят ръка на ръка по този път, а от нас се изисква само да положим минимума от ежедневни усилия в усвояването на новото и полезното за нашия бизнес, което да приложим възможно най-адекватно и печелившо в практиката си.

Разберем ли в един момент точно кои знания и умения трябва да усъвършенстваме, за да ни бъдат максимално полезни в работата и насочим ли усилията и вниманието си най-вече към тях, ние вече сме на крачка от пълния успех и от постигането на финансова независимост и благоденствие.

Всяко начало и постигането на всеки успех са трудни, но ако инвестираме разумно в себе си и развиваме ли се постоянно, няма начин да не стигнем до върха благодарение на собствените си усилия и познания.

Не е за подценяване и фактът, че личностното развитие, което ще ни помогне да преуспеем, не е само придобиване на знания и умения, а и изкуството на тяхното прилагане в бизнеса и живота. Това е и изкуство да бъдеш самия себе си, да намериш удоволетворение в работата и живота, да преуспееш и да контролираш изцяло своето бъдеще, развивайки потенциала си, израствайки постоянно и печелейки все повече и повече.

Всички ние се учим цял живот и никога не бива да забравяме, че щом приемем веднъж, че все още сме начинаещи в познанието, ние отваряме вратите към практически неизчерпаеми възможности за учение. Ако от друга страна пък решим в един момент, че сме всезнаещи и сме стигнали върха на капацитета си, всеки шанс за нашето развитие и краен успех намалява драстично.

Номерът е да развиваме непрестанно този процес на познание, на учене на нови неща и на усвояване на нови умения, защото в крайна сметка важното е не само какъв си ти, но и какъв искаш и можеш да станеш.

Номерът е и да не се отказваме никога от самоусъвършенстването си в стремеж към успех и печалба, и да изкачваме ниво след ниво към върха, докато стигнем този етап от своя живот, в който ще бъдем изцяло доволни от постигнатото и ще можем да се наслаждаваме на успеха, парите и живота си.

Надявам се, че и този път ти научи нещо ново и аз успях да ти помогна по някакъв начин, защото моето желание, както винаги е вие да станете професионалисти в мрежовият маркетинг, тъй  като е доказано, че нашият бизнес предоставя възможност за един по добър живот на обикновения човек, като нас самите.

Чао и до следващият път!


ВАШЕТО МНЕНИЕ ПО ВЪПРОСА

РАБОТИ С МЕН

Моята цел не е просто да те запиша в бизнеса, а да те доведа до реални резултати!